Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Δήμος Νέστου Καβάλας.  Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας   Ελλάδας: Να  μην κλείσει  το  δημοτικό σχολείο Πέρνης Νέστου Καβάλας

Δήμος Νέστου Καβάλας. Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Ελλάδας: Να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο Πέρνης Νέστου Καβάλας

249 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   300
249 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Σουλτάνα . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Σουλτάνα .

Παραλήπτες:
Δήμος Νέστου Καβάλας. Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Ελλάδας
Στην Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια ισχύει ένας "περίεργος' νόμος συγκεντρωτισμού σε όλο το φάσμα των δημοσίων υπηρεσιών, υπηρεσίες υγείας, υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολείων κλπ, οι οποίες έχουν μπει στην χοάνη του Καλλικρατικού νόμου -στο όνομα μιας τεράστιας οικονομικής εκστρατείας για περιστολή .....δημοσίων δαπανών- με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται συστηματικά, οι απαραίτητες υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες και μαζί μ΄αυτό και τα δικαιώματα των πολιτών, κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Ένα "θύμα" αυτής της τακτικής, είναι και το δημοτικό σχολείο Πέρνης του δήμου Νέστου Καβάλας, ευρισκόμενο σε άριστη κατάσταση, με όλες τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και τεράστιο αύλειο χώρο, το οποίο έχει αποφασισθεί ψυχρά, να κλείσει!!!!!. Οι γονείς των μαθητών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ακύρωσης της απόφασης αυτής, ο οποίος κλιμακώνεται αυτές τις μέρες με διάφορες κινητοποιήσεις, με την συμπαράσταση αλληλέγγυων κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Πέρνης. Η λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος είναι να παραμείνει το σχολείο σε λειτουργία, με την φοίτηση σ΄αυτό και μαθητών των διπλανών δημοτικών διαμερισμάτων Ποντολιβάδου και Πετροπηγής, οι οποίοι προς το παρόν μετακινούνται στο σχολείο Ερατεινού, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μακρυνότερη απόσταση από αυτήν που απέχει το σχολείο της Πέρνης. Είναι σημαντικό το να παραμείνει το σχολείο ανοιχτό, πρώτον γιατί είναι τραγικό να κλείνει ένα σχολείο, με εξ ίσου τραγικές συνέπειες που επηρεάζουν όλη την τοπική κοινωνία παντοιοτρόπως, γιατί το εν λόγω σχολείο είναι το ωραιότερο και μεγαλύτερο σχολείο της περιοχής, γιατί έχουν κλείσει ήδη αρκετά σχολεία και συντελείται ένας ακατανόητος συγκεντρωτισμός από σχολεία κάθε βαθμίδας στην έδρα του Δήμου, την Χρυσούπολη.
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.