Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
OK

PERSCENTRUM

Avaaz Fiche

De Missie van Avaaz:

Het organiseren van burgers overal om het gat te dichten tussen de wereld, die wij hebben, en de wereld, die de meeste mensen overal willen.

Veelgestelde Vragen:

 • Waar is de basis van Avaaz? Het professionele team van Avaaz werkt vanuit vier continenten, met behulp van online mogelijkheden om samen te werken in een "virtueel kantoor", met de ondersteuning van een netwerk van vrijwilligers over de hele wereld. Het operationele team van Avaaz, dat afkomstig is vanuit de hele wereld, is gebaseerd op het hoofdkantoor in New York City, VS.

 • Hoe wordt Avaaz gefinancierd? De wereldwijd meer dan 10 miljoen leden van Avaaz financieren de organisatie en haar campagnes m.b.v. online schenkingen. De gemiddelde donatie is ongeveer $50/€36.

 • Wie heeft Avaaz opgericht? Avaaz.org is mede opgericht door Res Publica, een wereldwijde burger-beweging, en Moveon.org, een online gemeenschap in de Verenigde Staten, die pionier is op het gebruik van internet voor het voeren van actie. Ons team van mede-oprichters telde ook een aantal, wereldwijd actief zijnde, sociale ondernemers uit 6 landen, inclusief onze Uitvoerend Directeur Richen Patel, Tom Perriello, Tom Pravda, Eli Pariser, Andrea Woodhouse, Jeremy Heimans en David Madden.

Sinds 2007, hebben Avaaz-leden:

 • Meer dan 24 miljoen acties ondernomen, zowel online als offline, inclusief verstuurde berichten, telefoontjes en het tekenen van petities
 • Meer dan $12,2 miljoen online opgehaald, inclusief miljoenen voor het financieren van technisch ondersteunen van mensenrechten- en democratie-activisten in Birma, Zimbabwe, Tibet, Iran, Haiti en meer
 • Bijna 10.000 bijeenkomsten, flashmobs, wakes, marsen en andere online acties georganiseerd - daarbij tevens een ernorme duw aan de klimaatsveranderings-beweging gevend


Wat mensen over Avaaz zeggen

Gordon Brown zegt dat Avaaz "het idealisme van de wereld vooruit gedreven heeft."

Al Gore zegt " Avaaz is inspirerend… het heeft nu al een significant verschil gemaakt."

Zainab Bangura, de Minister van Buitenlandse Zaken van Sierra Leone, beschrijft Avaaz als "een bondgenoot, en een plaats om samen te komen voor benadeelde mensen overal om te helpen echte verandering te brengen."

Perscontact:

 • Journalisten die dringend contact willen opnemen met het Avaaz persteam kunnen mailen of bellen naar:
 • media @ avaaz.org
  +1 877-260-2482

  Bert Wander (London)
  Directeur Campagne / Communicatie
  bert @ avaaz.org
  +44 796-801-7731

  Will Davies,
  Media Campagnevoerder
  will @ avaaz.org
  +44 7855-419-901

  Voor vragen over Avaaz die niet betrekking hebben op media en pers kunt u contact opnemen via het emailadres info @ avaaz.org

AVAAZ
IN GETALLEN

 • 0
  leden wereldwijd

 • 0
  gevoerde acties sinds januari 2007

 • 0
  landen met Avaaz-leden