Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Podpisz petycję o legalizację związków partnerskich w Polsce!

31,379 podpisało. Niech będzie nas  50,000
31,379 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Andreas C.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Andreas C.
kieruje swoją petycję do:
Members of Polish Parliament, Polish Government
W Polsce nie obowiązuje ustawa, która zezwalałaby na legalizację związku partnerskiego pomiędzy ludźmi niezależnie od ich orientacji seksualnej. 24 lipca większość deputowanych w polskim parlamencie zablokowała debatę nad nowym projektem ustawy o związkach partnerskich.

Propozycja zakładała uznanie związków cywilnych par - bez względu na ich orientację seksualną lub tożsamość płciową . To bardzo ważna szansa dla społeczności LGBT w Polsce, by w końcu zostać prawnie uznanymi za kochające się pary, które zasługują na równość .

Polski Parlament powinien zrozumieć, że nie jest to wyłącznie polski problem – to kwestia międzynarodowej ochrony praw człowieka, bardzo istotna dla nas wszystkich.

Rządząca partia PO zapowiedziała zaprezentowanie nowej propozycji ustawy adresującej legalizację związków partnerskich po przerwie wakacyjnej. Dlatego też ta petycja będzie aktywna do czasu, kiedy polski Sejm zaakceptuje związki partnerskie. Potrzebujemy podpisu każdego z was by pokazać odpowiedzialnym politykom wsparcie ludzi z całego świata dla podstawowych praw człowieka , wyraz szacunku i akceptacji różnych form partnerstwa , w tym par tej samej płci.

Prosimy, o twój głos solidarności i jasny przekaz dla polskiego parlamentu . Pomóż nam ich przekonać, że Polska zasługuje na związki partnerskie!