Cea mai mare și mai eficientă platformă de campanii online și activism civic

Cum să creezi o petiție de succes

SFATURI PENTRU O PETIȚIE DE IMPACT

În ultimii 5 ani, comunitatea Avaaz a câștigat numeroase campanii prin intermediul petițiilor online. Fiecare petiție e unică, dar am observat de-a lungul timpului că toate petițiile câștigătoare au câteva lucruri în comun. Mai jos poți afla care sunt cele mai importante lecții pe care le-am învățat din campaniile Avaaz.

Vrei să schimbi lumea? Iată cât e de simplu:

CUM FUNCȚIONEAZĂ PETIȚIILE NOASTRE
Îți explicăm pas cu pas cum poți ajunge de la o idee la o schimbare concretă, prin intermediul unei petiții online.

NUMELE PETIȚIEI
Titlul este primul lucru pe care oamenii îl vor vedea, iar dacă nu le atrage atenția, va fi și ultimul! Învață să îți scoți în evidență petiția printr-un nume potrivit.

TEXTUL PETIȚIEI
Textul petiției conține argumentele principale prin care poți convinge oamenii să semneze și destinatarii petiției să acționeze. Folosește sfaturile noastre pentru a scrie un text cât mai convingător.

OBIECTIVUL PETIȚIEI
Obiectivul petiției tale este esențial. Alege cerința potrivită cu ajutorul indicațiilor noastre.

DESTINATARUL PETIȚIEI
Care e calea cea mai scurtă și mai simplă către victorie? Citește sfaturile noastre și alege cel mai potrivit destinatar pentru petiția ta.

CUM SĂ ALEGI IMAGINEA POTRIVITĂ
O imagine face cât o mie de cuvinte. Învață să alegi cea mai bună imagine pentru petiția ta.

PROMOVAREA PETIȚIEI
Cu cât strângi mai multe semnături, cu atât mai puternică va fi petiția ta. În ultimii ani, petițiile Avaaz au fost semnate de peste 30 de milioane de oameni. Aici poți citi cele mai bune sfaturi pentru promovarea petiției tale.