Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Największa na świecie społeczność organizująca kampanie

Podpisz petycję o legalizację związków partnerskich w Polsce!

Dlaczego ta sprawa jest istotna

W Polsce nie obowiązuje ustawa, która zezwalałaby na legalizację związku partnerskiego pomiędzy ludźmi niezależnie od ich orientacji seksualnej. 24 lipca większość deputowanych w polskim parlamencie zablokowała debatę nad nowym projektem ustawy o związkach partnerskich.

Propozycja zakładała uznanie związków cywilnych par - bez względu na ich orientację seksualną lub tożsamość płciową . To bardzo ważna szansa dla społeczności LGBT w Polsce, by w końcu zostać prawnie uznanymi za kochające się pary, które zasługują na równość .

Polski Parlament powinien zrozumieć, że nie jest to wyłącznie polski problem – to kwestia międzynarodowej ochrony praw człowieka, bardzo istotna dla nas wszystkich.

Rządząca partia PO zapowiedziała zaprezentowanie nowej propozycji ustawy adresującej legalizację związków partnerskich po przerwie wakacyjnej. Dlatego też ta petycja będzie aktywna do czasu, kiedy polski Sejm zaakceptuje związki partnerskie. Potrzebujemy podpisu każdego z was by pokazać odpowiedzialnym politykom wsparcie ludzi z całego świata dla podstawowych praw człowieka , wyraz szacunku i akceptacji różnych form partnerstwa , w tym par tej samej płci.

Prosimy, o twój głos solidarności i jasny przekaz dla polskiego parlamentu . Pomóż nam ich przekonać, że Polska zasługuje na związki partnerskie!

Opublikowane lipca 15, 2012
Zgłoś tę petycję jako niewłaściwą
Kliknij, aby skopiować: